100818-panamera-powerkit

Porsche Panamera får extra kraft med nytt Powerkit

Panamera finns redan i många olika versioner, men mer ska det bli. Ett nytt Powerkit som höjer effekten ytterligare och ett Sport Design-paket ger ännu fler valmöjligheter åt Panamera-köparen.

 På 12 månader har Porsche sålt över 23 000 exemplar av fyrdörrarsmodellen Panamera. Och ännu mer än så är det tänkt att bli nu när Porsche ger Panamera-köparna större möjligheter att anpassa sina bilar efter de egna önskemålen. Den som köper en Panamera kan nu kryssa för Sport Design Package och Powerkit.

Värstingmodellen Panamera Turbo kan från och med september utrustas med ett Powerkit som höjer effekten från 500 till 540 hästkrafter med hjälp av ny mjukvara och nya turboaggregat med turbinhjul i titan och aluminium. Det maximala vridmomentet höjs till 750 newtonmeter men om Sports Chrono Package är förkryssat i tillvalslistan kan maximalt 800 newtonmeter bli tillgängligt under kortare stunder. När Panamera Turbo är utrustad med Powerkit rusar den från 0-100 km/h på 3,9 sekunder, 1 sekund snabbare än Panamera Turbo utan Powerkit. Toppfarten höjs ytterst marginellt från 303 till 305 km/h. Trots att effekten höjs uppges Porsche att den blandade förbrukningen på 1,15 l/mil inte påverkas i någon riktning. Det kommer att kosta saftiga 16 700 euro att få sin Panamera Turbo utrustad med Powerkit och från och med november kan redan befintliga Panamera Turbo-ägare utrusta sina bilar med Powerkit-utrustningen.

Nya Sport Design Package är inte förbehållet någon av Panamera-modellerna utan går att beställa vilken Panamera man än är sugen på. Sport Design Package består, som namnet antyder, av nya exteriördetaljer som får Panamera att se lite sportigare ut. Fronten får större luftintag, baken får en ny diffusor och längs med sidorna monteras nya sidokjolar. Den som vill kan även välja till en uppsättning nydesignade 20-tumsfälgar. Inte heller Sport Design Package är helt gratis utan kostar 4 580 euro.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!