080915-porsche-panamera

Porsche Panamera – första officiella bilden

Snart… snart är det dags för Porsches ”fyrdörrarscoupé” Panamera att rulla ut i ljuset. Men redan i dag har Porsche släppt första bilden på sin fyrsitsiga GT-vagn.

Även om det snart är dags för Porsche Panamera att visa upp sig i sin kompletta skrud, så får vi fortfarande mest dras med spionbilder likt de nedan som vi påpassligt nog fick in i dag. Alltså samma dag som Porsche väljer att avslöja det första av bilen genom att släppa en bild där fronten sticker ut bakom en betongpelare. Den officiella bilden säger inte speciellt mycket om Panamera mer än att den nästan kan tas för att vara en 911. Tittar man noggrant ser man att huven är mer flack och att strålkastarglasen är betydligt mer utdragna som på nedlagda Carrera GT. En annan avslöjande detalj är bromsoken. Märkligt nog sitter de monterade framför framaxeln vilket bidrar till mindre centralt balanserad vikt. Ett tecken på att Porsche kanske inte ser Panamera som en renodlad sportbil som övriga i sitt modellprogram (Cayenne ej inräknad).

I samband med denna första bild har Porsche även släppt en microsajt för modellen. Där kan man hitta fler bilder (av spionkaraktär), filmer och information. Länk till denna hittardu nedan. Porsche skriver även att vi kan räkna med fler bilder som smygvisar Panamera från olika vinklar i och med deras stora reklamkampanj som drar igång den 20 oktober.

20 oktober, det innebär alltså att många av er som har väntat på att få se modellen på Parissalongen om drygt två veckor får vänta ännu längre. Även om Detroitsalongen i januari nästa år känns mest självklar för världspremiären (med tanke på USA-marknaden) så ska den officiella premiären enligt uppgifter vara schemalagd till Genèvesalongen i mars.

Läs mer

Extern länk

Porsche Panamera microsite

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!