100216-panamera-v6 Foto: worldwide unlimited / Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Porsche Panamera nu med V6

Med början i maj kan man gå till Porsche-handlaren och få fyrsitsiga Panamera med en V6-motor. Den nya instegsmodellen kan fås både med och utan fyrhjulsdrift och förbrukningssiffrorna blir relativt låga 0,93 l/mil.

Precis som väntat lanserar Porsche nu sin stora fyradörrarsmodell Panamera i en instegsversion. Den nya varianten kallas kort och gott Panamera, utan ”S”   eller ”Turbo” och precis som för Cayenne innebär det att en V6-motor sitter under huven i stället för de sedvanliga V8-motorerna. Panamera blir därmed lättare, snålare och billigare.

Den direktinsprutade 3,6-litersmotorn utvecklar 300 hästkrafter och 400 Nm. Några prestandasiffror delar Porsche inte med sig av för tillfället, däremot får vi veta hur mycket bensin den nya instegs-Panameran vill ha. Med PDK-låda och start/stopp-system klarar sig Panamera på 0,93 l/mil, den fyrhjulsdrivna Panamera 4 vill ha lite mer – 0,96 l/mil. Lättrullande däck finns som tillval till båda modellerna och då sänks förbrukningen med ytterligare 0,02 l/mil och utsläppen sänks till 213 respektive 220 g/km. V6-motorn som byggs i Porsches motorfabrik i Zuffenhausen är cirka 30 kilo lättare än V8-motorn som sitter i Panamera S och Panamera 4S. Vikten sänks därmed till 1 730 kilo.

Panamera och Panamera 4 utmärks som instegsmodeller endast genom motorn, all utrustning som finns till de andra versionerna finns också till de motorsvagare nykomlingarna. Premiären för Panamera och Panamera 4 är förlagd till Beijing Motor Show den 23 april. Till den europeiska marknaden kommer de i maj och priserna börjar då på 75 899 euro. Framöver kan vi även se fram emot en Panamera Hybrid och en Panamera Diesel.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!