Porsche Panamera S E-Hybrid – tre snabba från provkörningen

Redaktionschef Marcus Engström är ute och kör bil igen. Denna gång är det Porsche Panamera i plug in-hybridversion som står på menyn. Vi ringer upp och hör hur han har det.

Hej Marcus, du har alltså fått ta plats bakom ratten på Porsche Panamera i Plug in-hybrid-tappning. Var har du varit ute och kört någonstans?

– I vacker alpmiljö i närheten av Garmisch-Partenkirchen, södra Tyskland helt enkelt.

Låter trevligt! Hur fungerar bilen då? Gör sig Panamera som plug-in?

– Jodå, den fungerar. Man kan köra mellan 18-36 kilometer på endast el, alltså utan att bensinmotorn hjälper till, jag kom 26 kilometer när jag körde ungefär som vanligt. Frågan om Panamera gör sig som plug-in är dock lite svår, en rätt stor del av Porsche-upplevelsen kommer från ljudet tycker jag, och en elmotor låter tyvärr inte så sexigt…

När får vi då ta del av Panamera S E-Hybrid?

– Den kommer till Sverige i augusti och ersätter den gamla hybridmodellen av Panamera.

Vill du läsa allt vad Marcus tycker om Porsche Panamera S E-Hybrid? Ja, självklart! Hela provkörningen kommer dig till del i Teknikens Värld nummer 16/2013, och tecknar du en prenumeration får du naturligtvis tidningen före alla andra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet