Porsche Panamera som Shooting Brake i Paris

Mercedes har precis visat sin fyrdörrarscoupé CLS i kombiversion, kallad Shooting Brake. Nu kommer uppgifter i tysk media att Porsche förbereder en Panamera Shooting Brake, som ska visas som koncept redan i Paris.

När första generationen Mercedes CLS kom 2004 var det en bil som skapade en egen modellklass, så kallade fyrdörrarscoupéer. Det dröjde inte särskilt länge innan konkurrenterna hängde på, Audi kom med sin A7, Volkswagen med Passat CC och Porsche med Panamera.

När nu Mercedes återigen har försökt skapa en ny bilklass, ”fyrdörrarscoupéer som kombi”, med CLS Shooting Brake, är det också Porsche som är ivrigast att hänga på konkurrenten från andra sidan Stuttgart (Porsche huserar i Zuffenhausen, Mercedes i Sindelfingen). Enligt uppgifter i tyska media ska Porsche redan på bilsalongen i Paris nu i september visa en Panamera Shooting Brake. Förvisso som koncept, men ändå.

Konceptbilens huvudsyfte är dock att förhandsvisa det facelift till Panamera som kommer under nästa år, och den kommer alltså inte att se ut som på illustrationen ovan (som är baserad på dagens utseende). Men, beroende på responsen från allmänheten, får vi anta, överväger Porsche också att serieproducera Panamera Shooting Brake. I så fall blir premiären om ungefär två år, 2014, men som 2015 års modell.

Vad gäller ansiktslyftningen förväntas den bli mestadels visuell, med ny front, akter och interiör. Motoralternativen lär förbli samma som i dag, möjligen att Panamera S kan få en ny dubbelturbomatad V6 på 420 hästar i stället för dagens V8 på 400 hk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!