Porsche Panamera Turbo S uppdateras + 20 hk

Sist ut att nås av ansiktslyftet i Panamera-familjen är värstingen Turbo S. Nu presenteras uppdaterade Panamera Turbo S som har 570 hästkrafter och gör 0-100 km/h på 3,8 sekunder.

Det verkar som att det alltid går att klämma ut lite mer ur Porsches redan snabba värstingmodeller. Med 550 hästkrafter och 750 newtonmeter har Panamera Turbo S varit mer än tillräckligt snabb men nu genomgår den ett ansiktslyft och får ännu lite mer knuff.

 Tack vare nya turboaggregat som skyfflar in mer luft och högre laddtryck höjs effekten med 20 hästkrafter till totalt 570. Maxvridet är oförändrat, 750 newtonmeter mellan 2 250–5 000 r/min och 800 newtonmeter vid overboost.

 Uppdateringen gör att nya Panamera Turbo S kan ta sig från 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder, vilket faktiskt inte är ett enda dugg snabbare än tidigare. Toppfarten höjs dock från 306 till 310 km/h. Samtidigt sänks bränsleförbrukningen från 1,13 till 1,02 l/mil.

 Den som inte vill spara på pengarna kan köpa Turbo S i Executive-utförande som har 15 centimeter längre axelavstånd. Porsche har inte offentliggjort några prestandasiffror för detta utförande men den borde bli en av världens snabbaste sedanmodeller med limousinstort baksäte.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!