Porsche säljer nya Cayenne som begagnade

Porsche i Nordamerika planerar att sälja uppemot 1 500 oanvända Cayenne som begagnade. Dieselgate är förklaringen.

Cirka tio tusen dieseldrivna Porsche Cayenne rullar runt i USA med olaglig mjukvara. Ytterligare mellan 1 300 och 1 500 stycken står hos Porsche-handlare runt om i landet. Alla dessa bilar med 3,0-liters dieselmotor innehåller fortfarande olagligheter men så småningom ska Volkswagen få en åtgärdsplan godkänd även för dessa, på samma sätt som EA189-dieselmotorns åtgärder har blivit godkända i Europa. Som läget är nu får Porsche inte sälja Cayenne med trelitersdieseln under huven, ett säljstopp trädde i kraft i fjol.

När en åtgärdsplan väl är godkänd och motorerna fixade ska Porsche Nordamerika sälja de uppemot 1 500 Cayenne som står hos handlarna. För att vara säkra på att få dem sålda har de ett litet trick som de tror ska fungera.

– Sedan säljs de som begagnade. Det är bilar med låga miltal, mycket attraktiva begagnade bilar, baserat på bilarnas ålder. Det finns alltid en marknad för alla bilar. Du måste bara få priset rätt, säger Porsche Nordamerikas vd Klaus Zellmer.

Bilarna som säljs som begagnade kommer att vara dryga året gamla och med tanken på historiken och amerikanernas onda öga till det inträffade måste Porsche förmodligen lägga priset på en riktigt attraktiv nivå.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!