110613-porsche-storsegrare

Porsche segrar stort i undersökning

Porsche är favoritmärket framför andra bland sportbilar när Sportautos läsare får välja.

       Den tyska tidningen Sportauto har undersökt vilken sportbil deras läsare gillar bäst. Undersökningen startade 1980 och har hållit igång sedan dess. I år svarade rekordmånga 11 392 läsare på undersökningen om vilken bil de gillar mest. De fick välja mellan 15 olika kategorier och åtta olika tuningkategorier för att ta reda på vilken den sportigaste bilen av 2011 års modell är. 

Av biltillverkarna var det Porsche som tog hem storsegern, med vinst i sju av de femton kategorierna. Av Porscharna var 911-bilarna i klar majoritet, från den öppna Porsche 911 Carrera GTS och Turbo S cabriolet till rejsiga GT3 och GT3 RS. Läsarna röstade på dem så mycket att nummer tvåorna hade mindre än hälften så många röster. 

Porsche lyckades även knipa en andraplats i formen av 911 Turbo S i klassen supersportbil. Två tredjeplatser (Panamera V6 i klassen sedaner under 80 000 euro och 911 Carrera S i klassen coupéer upp till 100 000 euro) blev resultatet lite längre ner på listan. 

Andra segrare i undersökningen är JCW Mini, BMW 335d, BMW M3, Lotus Elise och Mercedes SLS AMG.

För att se listan i sin helhet, följ den externa länken. Observera att sidan är på tyska!       

Extern länk

Listan över vinnarna i Sport Autos undersökning

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!