Foto: Glenn Lindberg

Porsche ser inte Tesla som en rival

Med lanseringen av Porsches elbil Taycan har Tesla och deras Model S utmålats som en av huvudrivalerna till Taycan. Men Porsche håller inte med.

Nya Porsche Taycan är startskottet på en kommande elektrifieringsvåg hos Porsche. Nästa år kommer Taycan Cross Turismo och troligen även eldrivna versioner av både Macan och 718. Inom några år kommer det elektrifierade utbudet alltså att omfatta allt från suvar till fyrdörrars coupéer och tvådörrars sportbilar.

Med andra ord till stor del ett liknande utbud som Tesla har, och kommer att ha när nya Tesla Roadster lanseras. Trots det ser dock Porsche inte Tesla som en rival.

I en intervju med Automotive News uttalar sig Porsches utvecklingschef Michael Steiner.

– Även om människor gillar att ställa oss mot varandra anser vi inte Tesla vara en direkt rival. Med Model 3 är det tydligt att de riktar sig mer till volymsegmentet, säger Michael Steiner.

Grundpris på en Porsche Taycan 4S är i nuläget 1 170 000 kronor medan en Tesla Model S kostar från 959 900 kronor. Men medan Tesla utlovar en räckvidd på 61 mil så klarar Taycan 4S endast 33-40 mil beroende på körning.

– Enligt vår åsikt är den typ av hög batterikapacitet som du kan hitta i en Model S inte idealisk när det gäller hållbarhet. Vi tror på mindre, lättare och därför billigare batterier som kan laddas snabbare. Det är inte vår ambition att vara ledande inom elräckvidd, säger Michael Steiner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!