091113-porsche-crocs

Porsche stämmer foppatoffeln

Är Cayman en sportbil eller en mjuk plasttoffel? Det är frågan som gör att Porsche ilsknar till. Den tyska sportbilstillverkaren stämmer nu foppatoffelns tillverkare Crocs för att de använder sig av namnet Cayman.

Kan du se skillnaden mellan en sportbil som kostar från 549 000 kronor och en plasttoffel för cirka 500 kronor? Porsche verkar osäkra på att du kan det. Det har nämligen kommit fram att Porsche stämmer tillverkaren av de populära skodonen.

Den osannolika tvisten uppdagades när bloggen Footnoted.org läste igenom de finstilta delarna av Crocs senaste kvartalsrapport. Där framgick att Crocs europeiska avdelning fick ett brev från Porsche i maj där det förklarades att Crocs användning av namnet Cayman strider mot Porsches rättigheter till namnet. Porsche krävde att Crocs omedelbart slutar att använda namnet och att de betalar Porsches rättsliga kostnader. Senare i juli kom Porsche med kravet att Crocs slutar att använda namnet i Tyskland.

Ingen av de stridande parterna har uttalat sig i frågan men i Crocs kvartalsrapport sägs det att företaget ska ”kraftfullt försvara sig mot dessa påståenden”. I dagsläget vet vi inte hur striden har utvecklat sig men Porsche verkar vara på krigsstriden och det är inte omöjligt att det hela slutar i domstol.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!