Porsche 911 GT3 brinner Foto: Axis of Oversteer

Porsche stoppar 911 GT3 efter en rad bränder

Porsche och deras senaste version av 911 GT3 har drabbats av flera bränder på sistone. Nu leveransstoppar Porsche modellen.

Ferrari-bilar som brinner har blivit en ganska vanlig syn. Även några Lamborghini har synts gå upp i rök. Men det är inte bara italienarna som har problem med elden, även tyska Porsche har drabbats och det extra hårt på sistone och då specifikt deras 911 GT3-modell.

Hela fem olika Porsche 911 GT3 har brunnit upp den senaste tiden. De två senaste incidenterna har ägt rum i Schweiz (bilden ovan) och i Italien. I Schweiz var föraren för ett par veckor sedan ute med sin 911 GT3 på motorvägen mot Sankt Gallen när han hörde konstiga ljud från motorrummet. Han svängde av motorvägen och stannade bilen, gick ur den och upptäckte olja och rök komma från motorn. Kort därefter började hans 911 GT3 brinna för att sedermera helt gå upp i lågor.

Incidenten i Italien inträffade förra veckan. En man hade precis hämtat ut sin nya Porsche 911 GT3 när den efter totalt sex mils körning indikerade att oljenivån var för låg. Bara sekunder senare började den brinna utan någon chans att rädda den.

Bloggen Axis of Oversteer har fått ej bekräftad information om att Porsche är medvetna om problemet och därför har stoppat leveransen av 911 GT3 till kund. Ärendet har högsta prioritet hos den tyska supersportbilstillverkaren och leveranserna påbörjas inte igen förrän problemet är avhjälpt.

Porsche 911 GT3 av senaste generation har en boxersexa på 3,8 liter som utan överladdning levererar 475 hästkrafter. Den gör 0-100 km/h på 3,5 sekunder, toppar 315 km/h och kostar 1 354 000 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!