100726-porsche-elbilar

Porsche testar elbilar

Porsche kommer att sälja elbilar. Det bekräftas av Porsche-chefen Michael Macht. Porsche berättar dessutom att de redan har tagit fram tre eldrivna prototyper baserade på Boxster.

 Porsche bekräftar nu, återigen, att de arbetar med att ta fram elektriska drivlinor till sina framtida bilmodeller. Förutom de redan presenterade hybridkoncepten säger sig Porsche bedriva testverksamhet med tre helt elektriska bilar baserade på Boxster. Dessa tre prototyper ska ge en första inblick i hur de elektriska komponenterna och batterisystemet ska utformas för framtida modeller. Porsche kommer att påbörja tester med bilarna under nästa år och förutom själva bilarna ska man även studera användarbeteende och infrastruktur. Den snart utbytte Porsche-chefen Michael Macht understryker att Porsche kommer att sälja elbilar men inte bara för sakens skull.

– Vi kommer definitivt att erbjuda en elektrisk sportbil i framtiden. Men en sådan bil blir bara meningsfull om den når upp till samma nivå som en typisk Porsche, säger Macht som uppges vara på väg bort från posten som vd för Porsche.

Porsche är inte helt gröna på elområdet. Suvmodellen Cayenne finns redan i hybridform och vi ska inte glömma racinghybriden 911 GT3 Hybrid som nyligen körde 24-timmars på Nürburgring. Dessutom suktar Porsche alla supersportbilsälskare med superhybriden 918 Spyder som fascinerar med 600 hästkrafter och en blandad förbrukning på endast 0,3 l/mil.

Provkörning

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!