090106-porsche-scania Foto: Copyright Scania CV AB

Porsche tvingas lägga bud på Scania

Porsche har nu nått sitt mål. Det är nu helt klart att Porsche ökar sitt aktieinnehav i Volkswagen AG till mer än 50 procent. Tråkigt nog för Porsche måste de enligt svensk lag lägga ett bud på Scania. Något de inte är det minsta intresserade av.

Efter många turer står det nu klart att Porsche är majoritetsägare i Volkswagen. Porsches ägande är nu mer än 50 procent av aktierna med rösträtt. Porsche har länge försökt ta kontroll över VW-koncernen, men har stött på motstånd både från lagstiftare och VW-anställda. Eftersom VW sedan tidigare är majoritetsägare i Scania får Porsche indirekt kontroll över det svenska företaget.

Detta innebär, tråkigt nog för Porsche, att de enligt svensk lag är tvungna att lägga ett bud på resten av Scania. Och det ska vara gjort inom fyra veckor, skriver Porsche i ett pressmeddelande. Porsche säger till Reuters att de i dagsläget inte har något intresse av att ta över den svenska lastbilstillverkaren.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!