090721-porsche-skulder

Porsches skuld: 155 miljarder

Porsches skuld är ännu större än väntat. Försöket att köpa upp Volkswagen har resulterat i att Porsche har skulder motsvarande 155 miljarder kronor, uppger tyska Bild.

Svårt skuldtyngda Porsche kan vara ännu mer skuldtyngt än vad som tidigare uppgetts. Den tyska tidningen Bild har talat med en informerad källa som uppger att Porsche har dragit på sig skulder på totalt 14 miljarder euro, motsvarande 155 miljarder kronor. Det är betydligt mer än de nio miljarder euro som det har talats om tidigare. Som ett resultat av Porsches stora skulder uppger Der Spiegel att Volkswagen kommer att betala åtta miljarder euro till Porsche SE i utbyte mot företagets sportbilsavdelning Porsche AG. Affären ska vara färdig den 23 juli.

Porsche hamnade i svåra ekonomiska problem tidigare i år när försöket att överta Volkswagen gick i stöpet. Porsche äger i dagsläget 51 procent av aktierna i VW men hade siktet inställt på 75 procent. Porsche tvingades ta stora lån för att finansiera aktieköpet som skedde i flera steg. När finanskrisen slog till sjönk dock värdet på aktierna och på kort tid hade Porsches aktievinster bytts mot stora kreditskulder.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!