090723-porsches-vd-ut

Porsches vd på väg ut

Porsches kontroversielle vd Wendelin Wiedeking är på väg att ge efter för trycket och lämna företaget. Det rapporterar den tyska tidningen Handelsblatt med hänvisning till att Porsche har blivit svårt skuldsatt under Wiedekings styre.

 Porsches vd Wendelin Wiedeking kan vara på väg att lämna sportbilstillverkaren, och det mycket snart. Den tyska affärstidningen Handelsblatt uppger att Wiedeking och Porsche-familjen redan har enats om att han ska lämna företaget. Ett formellt beslut kan fattas redan i morgon.

Wiedeking har befunnit sig under hård press att lämna företaget efter det misslyckade försöket att köpa upp VW. Uppköpsförsöket har resulterat i rekordstora skulder för Porsche. Häromdagen uppgav tyska Bild att skulderna uppgår till totalt 155 miljarder kronor.

Porsche har varken bekräftat eller dementerat uppgifterna i Handelsblatt. Det enda man säger är att Wiedeking ska presentera sin framtida affärsplan på torsdagens ledningsmöte. Rykten om Wiedekings avgång har dock varit återkommande den senaste tiden och förra veckan kom uppgifter om att Wiedeking hade erbjudits drygt 100 miljoner kronor för att lämna sin post.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!