100111-detroitsalongen

Positivt tänkande mitt i krisen – direktrapport från Detroitsalongen

Jämfört med förra årets Detroitsalong råder eufori. De flesta tillverkare blickar storögt framåt med fler trevliga smällkarameller till nyheter.

Även om historiens löjligt påkostade visningar är ett minne blott så andas Detroit anno 2010 betydligt mer positiva tankegångar än förra året. Då var det osäkert om mässan skulle komma tillbaka. Flera stora tillverkare saknades också bland utställarna.

I år är det om inte fullt hus – var är Saab? – så åtminstone så gott som.

Roligast är utan tvekan den ständiga nyfikenheten för Fiats stånd (bilden ovan). Amerikaner som aldrig sett nåt liknande – så litet och annorlunda – flockas kring Fiat 500 som om det vore en gratis hamburgerbuffé.

För europeiskt och svenskt vidkommande är nya Ford Focus den klart mest intressanta nyheten. En världsbil i dess rätta bemärkelse, i början av nästa år kommer den att rullas ut i alla världsdelar.

Volkswagen lockar med konceptet NCC, nej inte gamla Nordstiernan som byggföretag utan en Golf-coupé med hybriddrift och sportiga förtecken.

Bläddra bland bilderna nedan för mer fakta och information.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!