090613-posten-fiat-fiorino

Posten väljer Fiat Fiorino

En av de vanligaste synerna på våra vägar är Postens gula bilar av Renault Kangoo, en slitvarg till bil som också blivit känd genom Teknikens Värds 24-timmarstävling på Mantorp. Men nu har Posten valt att gå över till Fiat, närmare bestämt 3 000 Fiorino.

Vid Postens huvudkontor i Stockholm överlämnade Lorenzo Sistino, vd för Fiat Automobiles och Fiat Professional, det första exemplaret av totalt 3 000 Fiat Fiorino till Andreas Falkenmark, vd för Posten Meddelande AB. Därmed håller en era med 5 900 Renault Kangoo i Postens tjänst på att rinna ut.

Posten har alltså valt 3 000 exemplar av bilen som utsågs till Årets Transportbil 2009 och som är syskonmodell till Citroën Nemo och Peugeot Bipper. Alla klassiskt gula med Postens välkända emblem prydande bland annat sidorna. Under huven sitter 1,3-liters Multijet-motorn som är kopplad till den halautomatiska växellådan Comfortmatic. Maskineriet kräver 0,44 liter diesel per mil vid blandad körning och släpper ut 116 gram koldioxid per kilometer.

Inuti de 3 000 bilarna som ska levereras har det specialanpassats för att passa Postens behov. Först och främst handlar det om att bilarna är högerstyrda vilket underlättar brevbärarnas dagliga uppgifter. Utöver det har innerbelysningen uppgraderats med kraftiga LED-lampor och bilarna har försetts med diverse justeringar för att förbättra sikten och arbetet för den som sitter i förarsätet.

Kanske det kan bli ett nytt 24-timmarsrace på Mantorp Park för Teknikens Värld? I så fall med ett gäng uttjänta Fiat Fiorino med Postens dekaltrim. Sist vi avverkade 24 timmar genom bland annat Mjölbykurvan var 2007, då med Postens Renault Kangoo. Att det var ruskigt roligt är en kraftig underdrift. Hur skoj man kan ha med en Kangoo ser du lättast på vår ”24-timmarsfilm” som du finner länk till nedan.

Läs mer

TV-TV

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!