Foto: PostNord

Postens gula bilar blir blåa

Gult är fult, blått är flott. Därför blir de svenska postbilarna och postcyklarna blåa framöver.

Den postgula kulör som är känd över hela världen, inte minst här i Sverige, är flera hundra år gammal med anor från tiden då Tyskland var ett kejsardöme. Men nu är den gula färgen snart ett minne blott i Sverige eftersom Posten har övergått till att heta PostNord som är namnet på den koncern som ansvarar för post och logistik i Sverige, Danmark, Norge och Finland. PostNord har slagit fast att ländernas nya gemensamma färg är blå.

Färgskiftet innebär att postbilarna framöver kommer att bli blåa i stället för gula. Även postcyklarna kommer att genomgå samma färgbyte. Efter hand som bilarna byts ut och skrotas byts gult mot blått när nya fordon tar plats. PostNords lastbilar är redan till stor del blåa.

Brevlådorna kommer däremot fortsätta att vara klassiskt gula. De lokala brevlådorna, som i dag är blåa, kommer att försvinna.

 

Foto: PostNord

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!