071119-mazda-2-sedan

Premiär för Mazda 2 sedan

På bilsalongen i Guangzhou i Kina har i dag Mazda 2 i sedanversion världspremiär. Den kommer att finns tillgänglig i Kina från januari nästa år, men den lär dyka upp på våra breddgrader så småningom.

Att japanerna väljer att lansera nya Mazda 2 sedan i Kina är inte speciellt konstigt. Kina är just nu den marknad i världen som expanderar snabbast och då vill man ha ett fullgott utbud av bilar inom de segment som säljer mest (b, c och cd).

I pressreleasen från Mazda står det inget om vilka motoralternativ nya sedanen kommer att ha, men i dag finns ”vanliga” femdörrarsversionen med 1,3- (75 och 86 hk) respektive 1,5-litersmotor (105 hk).

Bilen kommer att finnas tillgänglig i Kina redan från januari nästa år, men när och om den kommer till bland annat Europa är okänt. Mazda har kallat bilen för ”en globalt strategisk modell” vilket bör betyda att den hittar hit inom ett år eller två.

Mazda 2 sedan kommer att byggas i Kina i en fabrik som är ett samarbete mellan kinesiska Changan, Ford och Mazda. Bilen är 4,27 meter lång, 1,69 meter bred och 1,48 meter hög. Det kan jämföras med femdörrarsversionens längd på 3,9 meter.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!