Premiär för Mazda 6 Wagon i Genève

Nya uppdaterade Mazda 6 gjorde världsdebut i Los Angeles, nu kommer den till Europa och Genèvesalongen – tillsammans med kombiversionen.

Under Los Angeles bilsalong i december förra året hade en ny, eller rättare sagt faceliftad, Mazda 6 premiär, en bil som ska göra europadebut på den kommande bilsalongen i Genève.

Modell 6 har nu en mer mogen och elegant stil, menar man men har du svårt att se skillnaderna kan du ta del av vår jämförelse. Bilder på bilen finner du även i galleriet nedan.

Extra intressant för oss i kombilandet är att det i Genève även blir världspremiär för modellen med extra utrymme – Wagon på Mazdaspråk.

Så sent som till årsmodell 2017 gjordes det uppdateringar på 6:an mest under plåten med förbättrade säkerhetssystem och förfinade köregenskaper. Modellen gillades i vårt stora kombitest i nummer 14/2017 även om det inte ledde till någon seger.

Även nya Mazda 6 får tekniskt nytt, bland annat Mazda Radar Cruise Control med Smart Brake Support (autobroms upp till 160 km/h), headup-display samt en 360 graders-kamera och en pekskärm (upp till åtta tum) med bättre bild.

Mazda håller presskonferens på salongen under tisdagen den 6 mars klockan 8.15.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!