Foto: Daimler AG

Premiär för Mercedes pickup i dag!

I dag är dagen då Mercedes ger sig in i pickup-segmentet – igen. Världspremiären för konceptbilen har Mercedes förlagt till Stockholm av alla ställen.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

För ett och ett halvt år sedan meddelade Mercedes att de tänker utmana i ett segment som de inte har nosat på under många, många år – pickup-segmentet. Vi fick i samband med annonserandet se en illustration på hur den kommande modellen kan komma att se ut och strax därefter informerades världen, dock inte direkt från Mercedes, att pickupen ska byggas av Nissan med deras Navara som grund. Att det är just Navara som Mercedes pickup kommer att baseras på bekräftades i somras av de spionbilder vi visade er – prototypen som testades såg nämligen ut som en Navara. Vad modellen kommer att få för beteckning är fortfarande oklart, men enligt rykten blir det en Volvo-klingande modellbeteckning - GLT.

I kväll är det världspremiär för Mercedes pickup, dock i konceptutförande. Utöver själva bilen är det mest intressanta valet av plats för världspremiären. Pickupkonceptet ska nämligen presenteras av Daimler-chefen Dieter Zetsche på konsthallen Artipelag ute i Stockholms skärgård, närmare bestämt Farstalandet i Värmdö kommun. Det är samma plats som Volvo använde sig av när det var världspremiär för nya XC90.

Klockan 18.30 i kväll är det avtäckning och du följer den live i filmspelaren ovan.

Det är inte första gången Mercedes försöker flirta med hantverkare och andra pickupförtjusta bilförare. Redan 1946, precis efter andra världskrigets slut, kom W136 (1937-1952) i pickuputförande (och även som skåpbil). Under 1960- och 1970-talet fanns W114 och W115 (1967-1976) med flak där bak. Denna pickupvariant byggdes dock inte av Mercedes utan av Binz.

Foto: Daimler AG

 Mercedes 170 V pickup från 1946.

Mercedes 220 D pickup från 1968. Byggdes av Binz. Foto: Daimler AG

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet