080115-mitsu-concept-ra

Premiär för Mitsubishi Concept-RA

I slutet av november kunde vi visa upp ett gäng skisser på något som ser ut att kunna vara en ny Mitsubishi Eclipse. Konceptet heter Concept-RA och begick sin premiär på Detroitsalongen.

Sist vi skrev om Mitsubishi Concept-RA fanns det endast officiella skisser på bilen. Som vanligt med skisser är de nästan av utopisk karaktär med lågprofildäck av en helt annan värld och linjer som nästan är överdrivna. Bilen skulle i princip vara omöjlig att äntra med sin låga profil.

Den bil som nu står i Mitsubishis monter på Detroitsalongen ser med realistisk ut. Och det skulle nog vara en dröm för många Mitsubishi-fans om denna bil blir verklighet. För visst är den läcker med sin aggressiva hajnos till front?

Under huven hittar man en nyutvecklad 2,2 liter stor dieselmotor med turbo som utvecklar 204 hästkrafter och 420 newtonmeter. Flera av de andra tekniska lösningarna kommer direkt från den nyligen presenterade Evo X. Motorn möter redan många av de framtida utsläppskrav som är antågande samtidigt som den ska vara riktigt snål, bland annat genom användning av den nya dubbelkopplingslådan SST.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!