070329_cadillac_sts

PREMIÄR: Nya Cadillac STS

Amerikanska biltillverkare har för vana att ligga ett modellår för. Således, det är redan dags för 2008 års version av Cadillac STS.

Det är dags för stora Cadillac STS att bli ännu kantigare. Med den nya ansiktslyftningen är den förvirrande lik lillebror CTS. 

Grillen har växt och fått tydligare rutmönster. På framskärmarna märks små ventilationsgaller, aningen större än de på CTS. Baken har lämnats i princip orörd och den stora vingen finns kvar på bagageluckan. Räkna med att svenskbyggda BLS får en liknande uppdatering, kanske redan 2009. Detta trots att kombiversionen Cadillac BLS Wagon precis har visats.

STS presenteras med en helt ny och direktinsprutad V6-motor. Effekten är 298 hästkrafter, plus 40 procent jämfört med dagen motor. Vridmomentet har höjts från 348 till 371 Nm. Några uppgifter om förbrukning finns ännu inte tillgängliga.

V8-alternativet lämnas troligen orört. STS finns som bak- eller fyrhjulsdriven och oavsett drivning går kraften via en sexväxlad automatlåda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!