060509_volvo_xc90

Premiumkänsla ska sälja nya Volvo XC90 Executive

Volvos framgångsrika XC-90 släpps nu i en speciell executive-version till 2007-års modell. Enligt Volvo är det de mest krävande kundernas behov som skall tillgodoses i den nya modellen.

Modellen bygger på den XC-90 som vi skrev om i början av April i år. Enligt Volvos pressrelease är förädlingen nödvändig för att möta förväntningarna från de mest kräsna kunderna. Exteriört är förändringarna små. Kromfinish på backspeglar och färganpassade skärmbreddare. Som tillval finns 19-tums fälgar. Interiört är förändringarna större. Skinnklädsel med kontrasterande färg på sömmar och valnötsinläggningar på instrumentpanelen. Tjockare golvmattor skall höja också känslan av lyx. I tillvalslistan finns bland annat ett speciellt underhållningssystem som inkluderar en dvd-spelare med inbyggda videoskärmar, trådlösa hörlurar och fjärrkontroll. Vidare finns extra uttag för att ansluta till exempel ett tv-spel eller den numera obligatoriska iPoden. Motorprogrammet kommer att innehålla tre modeller. En V-8, Volvos nya sexcylindriga motor och en 2,4-liters diesel

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!