091103-bensin diesel pris

Priset på bensin, diesel och biogas sänks

I dag sänker de ledande bensinbolagen priset på bensin, diesel och biogas. Den som kör med 95-oktanig soppa i sin bil kommer nu undan med ett literpris på 12,62 kronor vid tankning på bemannad station.

Billigast bensin tankar man på Hydro i skånska Skurup där en liter 95-oktanig kostar 11,86 kronor. Billigast diesel tankar man i Mora, då för 10,95 kronor per liter. Uppgifterna är hämtade från bensinpriser.nu och är en till två dagar gamla.

När det gäller riktpriserna hos de stora ledande bensinbolagen har dessa i dag sänkts en aning, dagen efter att etanolen (E85) övergick till så kallad vinteretanol och därmed genomgick en prishöjning om 55 öre per liter.

Literpriset för 95- och 98-oktanig bensin sänktes i dag med nio öre till 12,62 kronor respektive 13,02 kronor. Priserna gäller vid tankning på bemannade stationer. På automatstationer kommer man undan med 15 öre lägre literpris.

Literpriset för diesel sänktes i dag med 12 öre och kostar därmed 11,88 kronor på en bemannad station och 11,73 kronor på en automatstation.

Priset per normalkubikmeter biogas sänktes i dag med åtta öre till 11,36 kronor.

Trots dagens prissänkning kostar exempelvis en liter 95-oktanig bensin i dag mer än vad den generellt gjorde under sommarmånaderna juli och augusti. Som dyrast var det under en tiodagarsperiod under mitten av juni månad då literpriset låg på över 13 kronor.

När året inleddes den 1 januari var riktpriset på en liten 95-oktanig bensin 9,79 kronor.

Under november månad förra året pendlade literpriser på 95-oktanig bensin mellan 10,39 och 11,19 kronor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!