Prius som högljutt vrålåk?

Är det möjligt att förvandla miljöbilen Toyota Prius till en decibeldunkande utställningsvagn? Classe Gustafsson, känd från Mera Motor, ska tillsammans med kollegor styla bilen under åtta veckor för att sen ställa ut den.

Det blir en tuff utmaning att förvandla en helt vanlig Toyota Prius till ett vilt stylat monster. Gänget som ska ta sig an utmaning är Classe Gustafsson, Kenny Kyrk och Elvis Häggblom.

 Allt fler människor runt om i världen väljer nu att styla sina bilar och Sverige är ett land som ligger högt på listan över professionella bilstylare i Europa. Därför ska gänget nu i TV-rutan visa upp när de tar sig igenom sitt livs utmaning, då det inte finns färdigstylade delar till Prius.

 Kenny är en av världens kanske bästa motivlackare och Elvis är extremt duktig på ljud och inredning. Bossen i bilbyggarteamet är självklart Classe Gustafsson som även han är väldigt duktig i bilbyggargenren. Han är bland annat flerfaldig Best in show-vinnare.

Bland annat ska de förse bilen med 20 tum stora svarta fälgar med polerad kant och ett widebodykit som egentligen hör hemma på Volvo XC90. Bakdörrarna plockas bort helt, dels för att Elvis ska få mer utrymme för sin ljudanläggning, dels för att bilen ska få coupéliknande former. Det kommer att bli en extrem kamp mot klockan, gänget kommer att arbeta dag och natt alla sina vakna timmar för att bli klara i tid med bilen till utställningen.

 Under programmets gång får alla tittare tips om hur man ska sätta skruvmejseln i bilen för att ge den ett häftigt lyft. Man får även följa med bakom kulisserna för att se hur bilstyling på hög nivå går till.

Totalt sett har grabbarna 40 arbetsdagar på sig att bli färdiga. Classes bilstyling har premiär i TV4 Plus onsdag den 19 mars 21.00.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!