Produktionen av Astra stryps – 400 varslas

Suvar och crossovers blir allt populärare, det leder till att produktionen av golfklassaren Vauxhall Astra går ner på ett skift. 400 arbetare får gå.

För bara ett par veckor sedan hade en halv miljon exemplar av modellen Opel Astra byggts. En modell som blev utsedd till Årets Bil 2016 och som bidragit till att få Opel på fötter igen.

I början av nästa år ska dock tillverkningen i fabriken i Ellesmere Port gå ner från två till ett skift av modellen, som i England går under namnet Vauxhall Astra. I och med det kommer 400 av fabrikens 1 800 anställda att sägas upp.

Anledningen är enligt PSA, som sedan augusti är nya ägare till Opel/Vauxhall, att efterfrågan på bilar i C-segmentet har minskat till förmån för suvar och crossovers.

Man är också noga med att poängtera att beslutet inte har något med Storbritanniens urträde ur EU att göra och tidigare har man även öppnat för export av märket

. Samtidigt har man ännu inte bestämt var nästa generation Astra ska byggas.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!