Foto: Gunnar Ljungstedt / Bilsport

Projekt A-traktor är redo för cruising!

Från ax till limpa, eller i det här fallet från trött och bortglömd tjänstebil till sprudlande viril A-traktor. Bilsports gamla redaktions-V70 har fått ett nytt liv i en artikelserie på fem delar – och nu är det final!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Denna artikel är skapad av tidningen Bilsport och publiceras i samarbete med Teknikens Värld.

Ny serie: Så bygger du A-traktor enligt nya reglerna!

Teknikens Världs samarbetspartner, tidningen Bilsport, bygger en A-traktor i projektbilsform, och det ska bli ett mönsterbygge! Syftet är att göra något som de flesta kan gå iland med, både arbetsmässigt och ekonomiskt. En handbok i att bygga A-traktor. Nu bygger vi på Volvo V70, landets mest tillgängliga bil – men det mesta vi lär oss längs vägen kommer att vara applicerbart oavsett om du väljer att bygga på en DeSoto Fireflite eller en Suzuki Jimny.

Förutom att visa och beskriva hur vi bygger, kommer vi att avhandla andra vägar som besiktningsmannen Anders Eriksson på Opus tycker är bra – och även berätta om kreativa idéer som inte alls är bra. Ett uppslagsverk för traktorbyggaren, i fem delar. Hänger du med? Det här blir kul!

Del 5 av 5
Övriga publicerade delar i denna serie hittar du här.

Vi visste egentligen inte vad vi gav oss in på. Men självklart skulle vi bygga en A-traktor som projektbil. Samtidigt som två andra projektbilar var igång (Rädda en M5 och Turbocontainern). Men att bygga en A-traktor är väl enkelt, det kan väl inte ta så lång tid?

Jo. Som vanligt handlar det om var man väljer att lägga ribban. Ett A-traktorbygge kan göras väldigt enkelt, men det kan även göras synnerligen komplicerat. Det beror på hur man vill ha det. Och det är väl det fina i kråksången. Ska du bara ha ett simpelt transportmedel? Välj rätt ursprungsbil och bygg klart på en helg. Eller är det ett insteg till motorhobbyn? Perfekt, då kan du lägga hur mycket tid och energi som helst på att bygga, fixa, styla och putsa.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!