Foto: Gunnar Ljungstedt / Bilsport

Projekttraktorn får en makeover

Finns det något sömnigare än en silverfärgad Volvo V70 med 16 år på nacken? Det vill man ju göra något åt. Men om budgeten inte är obegränsad, vad gör man då? SC Styling ger Bilsports A-traktorprojekt en välbehövlig uppfräschning för en rimlig slant!

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Denna artikel är skapad av tidningen Bilsport och publiceras i samarbete med Teknikens Värld.

Ny serie: Så bygger du A-traktor enligt nya reglerna!

Teknikens Världs samarbetspartner, tidningen Bilsport, bygger en A-traktor i projektbilsform, och det ska bli ett mönsterbygge! Syftet är att göra något som de flesta kan gå iland med, både arbetsmässigt och ekonomiskt. En handbok i att bygga A-traktor. Nu bygger vi på Volvo V70, landets mest tillgängliga bil – men det mesta vi lär oss längs vägen kommer att vara applicerbart oavsett om du väljer att bygga på en DeSoto Fireflite eller en Suzuki Jimny.

Förutom att visa och beskriva hur vi bygger, kommer vi att avhandla andra vägar som besiktningsmannen Anders Eriksson på Opus tycker är bra – och även berätta om kreativa idéer som inte alls är bra. Ett uppslagsverk för traktorbyggaren, i fem delar. Hänger du med? Det här blir kul!

Del 4 av 5
Övriga publicerade delar i denna serie hittar du här.

Bortsett från den skrikiga LGF-skylten är vår A-traktor bara en Volvo V70 i mängden, en sådan man tappar bort på Ikeas parkering. Vad man nu har på Ikea att göra, det finns ju inget lastutrymme kvar…

Det är frestande att ösa på med all styling man kan hitta. Kjolpaket, ny front, stora hjul, coilovers, fett utblås. Kanske en frän lack? Jo, visst. Men nu kanske plånboken är begränsad för många traktorbyggare. Förutom hastighetsreglering, igenstängning av lastutrymme och baksäte och registreringsbesiktning, som ju är nödvändiga kostnader som lätt drar iväg över 10 000 kronor, är ett hyggligt ljudpaket mer eller mindre obligatoriskt. De här delarna har vi avverkat i våra tidigare artiklar.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 26 juli 2021 är det Bonnier Magazines & Brands koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!