110628-anderstorp-event

Prova bankörning med Teknikens Värld!

Visst har du någon gång drömt om att köra din egen bil på bana!? Nu ger vi på Teknikens Värld dig chansen att förverkliga drömmen och köra på anrika Anderstorp söndagen den 21 augusti.
Teknikens Värld

Oavsett om det är en standard Volvo 245 eller en chiptrimmad Golf GTI som får lite extra kärlek i ditt garage, så är upplevelsen att köra på en riktig racingbana något du kommer att minnas resten av livet. Och är du inte medlem i en entusiast- eller motorsportklubb som har banträffar så kan det vara svårt och dyrt att få tillgång till riktig bankörning.

Men den 21 augusti har du en unik möjlighet att släppa alla hästkrafterna fria på Anderstorps långa raka, kolla hur bromsarna biter inför Opelkurvan och hur väl du själv kan balansera bilen genom den bankade Karusellen. 

Priset för härligheten är endast 1 300 kronor för prenumeranter och 1 500 kronor för icke-prenumeranter. 

Som läsare av Teknikens Värld har du säkert märkt att vår styrka är bredden. I tidningen kan du läsa om allt från snabba till mindre snabba bilar, från dyra till rent av billiga bilar och om splitternya till rent antika bilar. 

Precis så kommer även vår bandag att vara. Alla är välkomna, oavsett vilken bil du kör, vilka förkunskaper du har och hur fort du vill åka. Enda kraven är att bilen ska vara besiktigad för gatbruk och utrustad med vanliga gatdäck. Så kallade R-däck och renodlade racingdäck är inte tillåtna då hastighetsskillnaderna blir för stora.

Huvudsaken med dagen är att du ska få prova vad din bil och vad du själv går för. Självklart ska upplevelsen också vara säker. Därför inleder vi med ett teoripass där STCC-föraren Martin Öhlin berättar om kurvteknik, hur eventuella omkörningar går till och vad du ska göra om din bil går sönder. Ett krav är också att du tar med egen hjälm som du ska använda under all åkning på banan.

För att spara på både förare och bilar kommer vi att dela upp dagen i körpass, ett perfekt tillfälle att ta igen sig samtidigt som vi kan komma med tips om hur du kan köra snabbare och säkrare.

I priset ingår en olycksfallsförsäkring via SMA, Svenska Motorsport Alliansen, som gäller för dig under all din körning på banan. Precis som vid all annan bankörning så finns det dock ingen försäkring för bilen, den ansvarar du för själv.

Så om du funderat på att prova riktig racing men inte riktigt vågat eller helt enkelt bara vill köra på bana en gång i livet, missa inte chansen att hänga med oss söndagen den 21 augusti. Vi vill att alla ska ha roligt och lovar att hjälpa till, stötta och tipsa för att du ska få en oförglömlig banupplevelse.

Tidsschema Anderstorp söndagen den 21 augusti.

9.00:

Anmälan i konferensrummet i huvudbyggnaden.

9.30:

Teoripass bankörning med bland andra Martin Öhlin.

11.00 -12.00:

Bankörning.12.00-13.00:

Lunch.

13.00-15.00:

Bankörning.

Detta ingår:

Teoripass.

Bankörning enligt schema, sex pass per förare.

Personförsäkring i SMA under körning på banan.

Lunch.

Pris: 1 300 kronor för prenumeranter och 1 500 kronor för icke-prenumeranter.

Säkerhet

Egen hjälm är ett måste, den står du för själv.

Personförsäkring i SMA ingår under körning på banan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!