PSA först att höja priser p.g.a. brexit

PSA blir den första koncernen att höja priserna på sina bilar i Storbritannien på grund av konsekvenserna från brexit. Modeller från Citroën, Peugeot och DS är enligt Automotive News Europe två procent dyrare från och med första augusti.

Efter brexit har pundet sjunkit mycket i värde, ungefär 10 procent jämfört med euron. Eftersom att PSA importerar alla sina bilar till Storbritannien påverkar det dem mycket. Beslutet att höja priserna är alltså helt baserat på att valutan tappat i värde.

PSA kommer med största säkerhet inte att vara de sista som höjer sina priser. Ford rapporterade nyligen att de förlorat 60 miljoner dollar i försäljning i Storbritannien under andra kvartalet på grund av brexit. Biltillverkare som exporterar modeller från Storbritannien, till exempel Jaguar Land Rover, kan komma att förlora ännu mer pengar på grund av högre exportskatter. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet