Qashqai-baserad suv från Mitsubishi

Fräck i formen och med teknik från Nissan Qashqai. Mitsubishis nya suv presenteras senare i år.

Att Nissan har köpt in sig hos Mitsubishi börjar nu bära frukt. Eller inom en snar framtid i alla fall. Tidigare har vi skrivit om att Mitsubishi snart kommer att lansera en elbil baserad på Nissan Leaf och nu har en källa avslöjat för Autocar att märket även kommer att ”få” en suv från Nissan.

Modellen ska placera sig mellan dagens Outlander och ASX i storlek och grunden kommer att utgöras av Nissan Qashqai. Formmässigt kommer den att skilja sig markant från dagens, lite boxiga, Mitsubishi-modeller. Sedan 2015, efter 40 år hos Nissan, finns Tsunehiro Kunimoto hos Mitsubishi och han har jobbat med märkets nya formspråk.

Eftersom den nya modellen ska presenteras redan i år kan vi vänta oss att den kommer att låna en hel del designelement från koncepten XR-PHEV och XR-PHEV II (se bild ovan och galleri nedan), visade 2013 och 2015. Med andra ord kommer den nya suven att ha en coupélik profil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!