Qoros 2 SUV PHEV - ett laddhybridkoncept

Qoros visar ny konceptsuv med laddhybridteknik på bilsalongen i Shanghai – en mer genomarbetad bil än tidigare 3 City SUV.

I november förra året visade Qoros upp sin första suv, 3 City SUV, en bil som i stort sett är en höjd 3 Hatch med lite extra plastdetaljer.

Nu presenterar de dock en mer genomarbetad konceptbil som med sin något udda design är till för att tilltala ”unga, öppensinnade och effektivitetsmedvetna storstadskunder”.

Laddhybriddrivlinan består av en bensinmotor med än så länge ospecificerade effektsiffror som driver framhjulen. Samt två elmotorer som driver bakhjulen. Laddning sker antingen via en hopfällbar ”laddningssond” som enligt Qoros inspirerats av flygplanstankning. Denna är placerad vid nedre kanten av vindrutan och fälls ut automatiskt och kopplas på till laddstolpen utan att föraren behöver smutsa ner sig.

Qoros meddelar även att det finns möjlighet till sladdlös, eller så kallad induktiv laddning.

Konceptbilen mäter 418 centimeter på längden, 155 på höjden och 203 på bredden, det sistnämnda är inklusive sidospeglar, samt har en hjulbas på 260 centimeter.

Qoros delar inte med sig av några bilder på interiören men den ska enligt dem själva ha en minimalistisk design med ”flytande” instrumentpanel. Kupén ska även ha ”klassledande innerutrymmen” och sittpositionen ska ge en bra överblick som sägs vara ”idealisk för både staden och en aktiv livsstil”.

Via en pop-up-kontroll på mittkonsolen går det att välja mellan fyra körlägen. Antingen ren eldrift, Sport för en kombination av fram- och fyrhjulsdrift, permanent fyrhjulsdrift eller Hybrid.

Om denna konceptbil kommer vidare till produktion möter den troligtvis konkurrenter som exempelvis Kia Soul, Citroën Cactus och Fiat 500L. När, eller om, Qoros kommer till Sverige är fortfarande oklart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!