Qoros 3 Hatch

Qoros 3 Hatch officiell – premiär i Genève

Nystartade Qoros, som bygger 2013 års säkraste bil, visar nu sin andra modell som är helt färdig för serieproduktion. Qoros 3 Hatch kan komma att göra livet surt för Volkswagen Golf.

Qoros 3 Hatch kommer att premiärvisas på bilsalongen i Genève i mars, det vill säga exakt ett år efter att märket lanserades officiellt och den första modellen, 3 Sedan, visades upp i produktionsfärdigt skick.

3 Hatch är som modellnamnet antyder en halvkombi, eller femdörrarsmodell om man så vill. Designen från 3 Sedan går att känna igen men det är ändå många detaljer som är nya. I fronten ser vi en väldigt milt förändrad grill och runda dimljus i stället för sedanmodellens kvadratiska. Baktill är förstås skillnaderna större i och med halvkombibakluckan men Qoros designchef Gert Hildebrand har även utformat helt nya baklampor. Den nya designen ska (varning för floskelöverdos) ”skapa ett djärvare ansikte och ett mer kompakt och dynamiskt uttryck som ska tilltala en ny, mer livsstilsorienterad grupp av kunder”.

3 Hatch har samma axelavstånd, är lika hög och bred som sedanmodellen men bakom de bakre hjulhusen är överhänget 18 centimeter kortare. Den byggs på samma plattform som 3 Sedan och att döma av Euro NCAP:s utlåtande så är det en högst kapabel plattform. Även drivlineutbudet, som består av valet mellan en 1,6-litersbensinare med eller utan turbo och sexväxlad manuell eller dubbelkopplingslåda, är det samma för 3 Hatch och Sedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!