Qoros 9 Sedan Concept visar framtida flaggskepp

Kinesiska Qoros visar upp en designstudie skapad av en designstudent. 9 Sedan Concept heter bilen som visar hur ett framtida, lyxigt flaggskepp skulle kunna se ut.

”Tyskarna Audi, BMW och Mercedes har A8, 7-serie och S-klass. Brittiska Jaguar har XJ. Kinesiska Qoros har 9 Sedan.”

Så skulle vi kunna beskriva framtiden om denna konceptbil en gång skulle bli verklighet. Rent utseendemässigt ser den ut att kunna platsa i sällskap med den välkända kvartetten.

Nu är Qoros 9 Sedan Concept inget annat än en designstudie och finns därmed inte i verkligheten. Bilen är skapad av 29-årige designstudenten Jihoon Seo från Sydkorea som ritade den under sitt examensarbete hos Qoros designstudio i Shanghai.

Qoros 9 Sedan Concept är skapad för att tilltala främst yrkesverksamma personer mellan 40 och 50 år som bor i storstäder.

Bilen ses som ett framtida flaggskepp från Qoros och vissa detaljer känns typiskt Qoros, exempelvis grillen, medan andra element känns inspirerade av både Bentley och Jaguar. Den självsäkra uppsynen i fronten sägs också vara en första förhandstitt på Qoros kommande formspråk med mer blänk och krom än vad dagens Europa-anpassade 3 Sedan och 3 Hatch bjuder på.

Qoros 9 Sedan Concept rullar på 19-tumshjul och ytterbackspeglar saknas, vilket inte är helt ovanligt på studier och konceptbilar. I stället för ytterbackspeglar är det kameror som håller utsikt bakåt och som via en skärm förmedlar bakomvarande händelser till föraren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!