Range Rover Evoque Cabriolet ska byggas

Den osannolika cabrioletversionen av Range Rover Evoque blir verklighet. Nya uppgifter från Storbritannien säger att Land Rover har gett grönt ljus åt Evoque Cabriolet.

Kommer du ihåg Nissan Murano CrossCabriolet? I de allra flestas medvetanden kom och försvann den märkliga tingesten som en vårdag. Cheferna på Land Rover verkar dock inte ha släppt tanken på en högbyggd cabriolet. På Genèvesalongen i fjol visade man Range Rover Evoque Cabriolet i konceptform och nu verkar det som att konceptet ska bli verklighet.

 Det är brittiska What Car? som har talat med en anonym insiderkälla som säger att Evoque Cabriolet har fått grönt ljus av ledningen. Cabrioletmodellen ska lanseras tidigt nästa år, möjligtvis redan på Genèvesalongen i mars och precis som konceptbilen ska det fällbara taket tillverkas i tyg. Någon fyrdörrarscab blir det dock inte tal om, cabrioletmodellen ska byggas på tvådörrarsversionen av Evoque och såväl fram- och fyrhjulsdrift blir tillgängligt.

 Om Evoque Cabriolet blir ett lika stort fiasko som Murano CrossCabriolet återstår att se men den har åtminstone en grunddesign som inte är lika allmänt impopulär som Murano.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!