101110-range-rover-evoque

Range Rover Evoque får fem dörrar i Los Angeles

I slutet av november presenterar Land Rover en glad nyhet för alla barnfamiljer som är sugna på nya Range Rover Evoque. Nu släpps de första bilderna på Evoque med fem dörrar, lika lång som tredörrarsversionen men betydligt mer praktisk.

Land Rovers senaste modell plockade många poäng för sin vågade design när den premiärvisades i somras. Snygg var den, men knappast särskilt praktisk eftersom tredörrarsutförandet kraftigt begränsar användningsområdet. Men hugade Evoque-spekulanter var nog aldrig riktigt oroliga, redan från start var det mer eller mindre självklart att en femdörrarsversion skulle komma. Nu har Land Rover släppt en serie bilder och information om Evoque med fem dörrar som ska premiärvisas på Los Angeles Auto Show den 17 november.

Femdörrarsversionen skiljer sig som synes mycket lite från tredörrarsmodellen, eller coupén, som Land Rover helst vill kalla den. Logiskt nog är det inte mycket mer än de två nytillkomna bakdörrarna som skiljer. Faktum är att de två till och med är lika långa. Land Rover har inte varit och skruvat i bottenplattan utan låtit femdörrars-Evoque ha samma axelavstånd och totallängd som coupén. Trots det ska de åkande ha mer plats i femdörrarsversionen, delvis till följd av att Evoque med fem dörrar är tre centimeter högre och erbjuder fem centimeter bättre axelbredd för baksätespassagerarna. Land Rover nämner inte om bagagerummet har gynnats, de säger bara att Evoque med fem dörrar har lastkapacitet som motsvarar en kompakt kombi.

Baksätet är utrustat med isofixfästen och kan fällas i 60:40.

Femdörrarsutförandet höjer förbrukningen något. I det snålaste utförandet släpper coupén inte ut mer än 129 g/km. Femdörrarsversionen spottar ur sig 135 g/km i samma utförande, det vill säga framhjulsdrift och 2,2-litersdiesel med 150 hästkrafter. I övrigt blir motorutbudet detsamma. Precis som coupén ska femdörrars-Evoquen gå att beställa i de tre olika design- och utrustningsutförandena Pure, Prestige och Dynamic. Båda versionerna av Evoque ska tillverkas på Land Rovers hemmaplan i Halewood. Försäljningen startar under sommaren nästa år i 160 länder och priserna börjar på 35 000 euro.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!