Range Rover Evoque Sport får Jaguar-motor

Range Rover förbereder en Evoque i Sport-utförande som till 2013 ryktas få Jaguars nya treliters V6-motor med kompressor och 340 hästkrafter.

Nuvarande toppversionen av Range Rovers populära lillsuv Evoque kommer utrustad med en tvåliters turbomotor på 240 hästkrafter. Det tycker vissa kunder är i minsta laget, särskilt med tanke på att Porsche kommer presentera sin direkta utmanare till Evoque, Macan, på bilsalongen i Paris i höst.

 Enligt uppgifter till holländska Autoblog har Land Rover nu bestämt sig för att det är den nyligen presenterade kompressormatade V6-motorn från Jaguar som blir Range Rovers vapen i jakten på prestandatörstande suvfantaster. Tidigare rykten har gjort gällande att Land Rover helst vill ha en Ecoboost-motor från Ford under huven men nu verkar det bli den 340 hästkrafter starka V6:an i stället.

 0-100 väntas gå på under sex sekunder och chassit lär styvas upp för att bättra hantera effektökningen. Väntad världspremiär för Range Rover Evoque Sport blir sent 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!