Range Rover Sentinel – en rullande fästning

Jaguar Land Rovers specialavdelning Special Vehicle Operations har utvecklat en bepansrad Range Rover för de som behöver extra skydd.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Sentinel som den kallas baseras på vanliga Range Rover Autobiography, men utöver den vanliga lyxutrustningen har SVO utrustat bilen med skalskydd av bland annat pansar och skottsäkra rutor. Sentinel kunna stå emot bland annat upp till 7,62-kalibers kulor, granatexplosioner både över och underifrån och upp till 15 kg sprängmedel från sidan. På grund av den extra vikten har Sentinel även fått uppgraderad luftfjädring och bromsar.

Motorn samma treliters V6:a som erbjuds till vanliga Range Rover och levererar 340 hästkrafter som via en åttastegad dubbelkopplingslåda skickar kraften till alla fyra hjul. Skulle Sentinel bli attackerad så att dörrarna blir blockerade finns även en nödutgång bakom baksätet.

Range Rover Sentinel börjar säljas i slutet av september och byggs endast på beställning till ett startpris på 400 000 euro, cirka 3,8 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!