Range Rover Sport – tre snabba från provkörningen

Världsresenär Engström, du verkar ha varit länge i England. Först Octavia RS på Goodwood, och var nånstans var du resten av veckan?

– Kom hem igår från England och Wales där jag körde nya Range Rover Sport på landsväg och i ganska spektakulär terräng.

Lillebror i Range Rover-familjen alltså, hur är den?

– Den imponerar mycket på vissa plan och mindre på andra, men som allt-i-allo-bil är den svårslagen. Om det råkar vara ett berg man måste köra över eller en flod att korsa på väg till jobbet så är det bra att ha en sån här. Den har blivit väldigt mycket lättare än sin föregångare och har förhållandevis låg bränsleförbrukning, i alla fall dieslarna.När får vi se den i Sverige och vad kostar den?

– Den går att beställa nu och har Sverigepremiär 14 september. Priserna börjar på 599 000 kronor, men då får man en väldigt naken bil med treliters dieselsexa på 258 hästkrafter.

Läs mer om nya Range Rover Sport i Teknikens Värld nummer 18/2013. Du har självklart tidningen i din hand före alla andra om du köper en prenumeration.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!