Rekordår för Volkswagen

Innan vi går in i nästa år meddelar Volkswagen att de ska ha tillverkat sex miljoner bilar under 2017.

Tyska Volkswagen verkar inte ha påverkats allt för negativt av dieselgate om man ser till produktionssiffrorna runt om i världen.

Den tyska biljätten räknar med att bil nummer 6 000 000 ska rulla av bandet i en av företagets 50 fabriker som de har runt om i världen. I denna siffra räknas alltså de andra märkena i koncernen inte in utan det gäller enbart VW-bilar.

Sätter man denna siffra i relation till att VW redovisar att över 150 miljoner bilar producerats sedan den första bubblan rullade av bandet så har de haft ett produktivt år.

Med över 60 modeller i produktkatalogen så är det föga förvånande är det modellerna Polo, Golf, Passat och Jetta som har stått för den största delen av produktionen. Men även modellen Santana, som säljs på den kinesiska marknaden, har varit extra populär under året enligt VW. Samtidigt som nya modeller som T-Roc och Arteon tillkommit under året.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!