100728-volkswagen-rekord Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Rekordbra första halvår för Volkswagen

Det har inte gått någon nöd på Volkswagen hittills i år. Årets första sex månader blev de bästa någonsin för den tyska fordonskoncernen. Alla märken inom koncernen bidrog till att öka försäljningen rejält.

 Pusselbitarna ser ut att börja falla på plats i Volkswagens plan att bli nummer ett i världen senast år 2018. Det senaste resultatet visar att Volkswagen-koncernen går starkt framåt. Årets första sex månader kommer att gå till historieböckerna som de bästa någonsin för Volkswagen. Volkswagen-gruppen sålde 3,6 miljoner bilar under perioden januari-juni, vilket är en ökning med 16 procent mot samma period i fjol.

Bara under juni månad sålde VW hela 644 600 bilar runt om i världen. Kina levde återigen upp till sin status som den största och viktigaste marknaden för VW. Försäljningsökningen noteras till imponerande 45,7 procent i Kina. Drygt 950 300 VW-bilar hittade hem till kinesiska köpare under de första sex månaderna. Även i USA ökade VW-försäljningen, om än något beskedligare. I USA såldes 175 300 VW-bilar, en ökning med 29 procent.

Alla märken inom den numera gigantiska VW-koncernen bidrog till försäljningsökningen. VW-märket stod för merparten av de sålda bilarna, ofantliga 2,26 miljoner bilar, medan Audi levererade 555 000 bilar. Skoda ökade med 15 procent till 378 700 bilar och till och med det lilla problembarnet Seat ökade med 5 procent till 182 000 sålda bilar.

Här i Sverige blev det inget rekordresultat för VW, men närapå. Resultatet för det första halvåret var det bästa sedan 1965.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!