Rekordförsäljning av etanol

Under juni månad noterade OKQ8 rekordstor försäljning av etanol, E85 på landets mackar. Och prognosen visar på en fortsatt stadig ökning.

OKQ8:s försäljning av etanol tog rejäl fart under maj för att under juni nå ny rekordnivå. Totalt sålde OKQ8 för första gången mer än 3 miljoner liter etanol under månaden, en ökning med 55 procent i jämförelse med juni 2007.


– Det här är den högsta månadsförsäljningen av E85 sedan OKQ8 började sälja etanol 1994, säger Camilla Slunge Dowling, miljöchef på OKQ8.
– Vi säljer mer än någonsin tidigare och efterfrågan kommer att fortsätta öka, förklarar hon vidare.


 


Faktorerna till den ökande etanolförsäljningen bottnar i ett ökat miljömedvetande.


– Höstens och vårens klimatdebatt och regeringens införande av 10 000 kr i miljöbilspremie, har tillsammans med etanolprissänkningen i början på april satt rejäl fart på etanolförsäljningen, säger Camilla Slunge Dowling.


 


Samtidigt slår miljöbilsförsäljningen nya rekord.


– Vi förväntar oss en fortsatt ökning av etanolförsäljningen mot bakgrund av den starka försäljningsutvecklingen för miljöbilar, säger Camilla Slunge Dowling.


 


OKQ8 är marknadsledande inom miljöbra drivmedel i Sverige. Som ytterligare ett kvitto på det lanserar OKQ8 i höst Diesel ECO 20, en diesel med iblandning av 20 procent förnyelsebart bränsle.


OKQ8 har i dag flest etanolstationer i Sverige – 236 av landets totalt cirka 890 stationer.


– Vi fortsätter vår satsning på etanol. Innan årsskiftet beräknas OKQ8 ha 300 etanolstationer, säger Camilla Slunge Dowling.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!