Foto: Volkswagen AG / Verwendung fuer Pressezwecke honor

Rekordförsäljning av nya Volkswagen Passat i Sverige

Nya Volkswagen Passat har ännu inte haft premiär hos de svenska handlarna, ändå har modellen redan slagit försäljningsrekord.

Väntan har varit lång för den som suktat efter nya Volkswagen Passat generation B8. Efter år av prat, spekulationer och spionbilder blev den till sist officiellt visad nere i Potsdam i juli i år. Men väntan var inte över för det. Försäljningen satte visserligen igång direkt efter premiärvisningen men det är först nu i helgen som nya Passat gör entré hos de svenska Volkswagen-handlarna.

Den långa väntan till trots, för att få se bilen, har inte hindrat svenskarna från att lägga beställning på bilen. Hittills har Volkswagen tagit emot nästan 3 000 beställningar.

– Vi har aldrig tidigare upplevt ett sådant tryck för en ny modell. Vi och våra återförsäljare startar lanseringen i kraftig medvind, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

– Att det är så många som har beställt nya Passat utan att provköra är förstås ett mycket bra betyg för denna populära modell. Den höga förförsäljningen slår alla tidigare lanseringar, fortsätter han.

Foto: Volkswagen AG / Verwendung fuer Pressezwecke honor

Nya Volkswagen Passat kommer förmodligen att bli en ny favorit hos de svenska tjänstebilsförarna och kanske kan Volkswagen gasa ifatt och eventuellt förbi Volvo som är favoritmärket hos tjänstebilsförarna.

Förväntad storsäljare misstänks 190-hästars TDI-dieseln med 4Motion-fyrhjulsdrift och DSG-dubbelkopplingslåda bli.

– Denna version är som skräddarsydd för de svenska tjänstebilsförarna. Vi ser också en stor efterfrågan på nya toppversionen TDI 240 med BiTurbo, fortsätter Sten Forsberg.

Nya Volkswagen Passat har alltså svensk premiär nu i helgen, 29-30 november. Men du behöver inte vänta till dess för att bilda dig en uppfattning om nya generationen – passa på att läsa vår rykande heta provkörning av nya Volkswagen Passat Sportscombi.

Och du, under nästa vecka kommer vårt gedigna test där nya Passat ställs mot nya Ford Mondeo och Volvo V70. Missa inte det!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!