070920-renaste-dieseln

Renaste dieselbilen är en Skoda

Skoda Octavia Combi RS TDI har av tyska bilägarorganisationen ADAC utsetts till den bil med mest effektiv dieselmotorn och samtidigt bäst miljöegenskaper.

Skoda Octavia Combi RS TDI fick utmärkelsen efter ADAC:s så kallade EcoTest 2007. ADAC genomförde under ett halvårs tid omfattande tester på 89 stycken jämförbara dieselbilar. Bilarna provkördes och mättes utifrån ett normalt dagligt användande av bilen.

 

Testets grundförutsättning var att titta på ytterligare aspekter och inte enbart på bilens CO2-utläpp som är mer brukligt i dag. ADAC poängsatte respektive bils avgaser utifrån dess värden gällande kolmonoxid (CO), kolväte (HC), kväveoxider (NOX) samt partiklar och på så sätt jämfördes bilarna med varandra. Högst poäng och därmed mest effektiv och det bästa miljövänliga valet i denna kategori av dieselbilar var enligt ADAC:s undersökning Skoda Octavia Combi RS 2,0 TDI 125 kW/170 hk DPF.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!