071130-renault-alpine

Renault Alpine kommer tillbaka

Renault Alpine, en av den franska biltillverkarens mest älskade modeller, är på väg att göra comeback. 2010 ska första bilen finnas att köpa och då konkurrera med bland annat Nissan 350Z.

Enligt tidigare uppgifter gällande Renault Alpines kommande framtid har det spekulerats om att nuvarande Renault-modeller kommer i Alpine-utförande. Enligt de senaste uppgifterna till AutoExpress stämmer inte detta. Den Alpine-modell som troligtvis kommer under 2010 blir en fristående modell.

Kommande Renault Alpine kommer att vara tvåsitsig med liten mittmonterad och turboladdad bensinmotor. Trots bilens GTI-karaktär är det tänkt att den ska kunna ta sig an dyrare motståndare som Nissan 350Z.

Enligt uppgifter från Renault-anställda pågår redan utvecklingen av en Alpine-modell nere i Frankrike. Det har till och med synts en Mégane-baserad mula testas på Nürburgring.

Källorna på Renault säger att de kommer att presentera en liten sportbil som ska säljas med hjälp av deras image från motortävlingar. Alpine-modellen ska få mycket säkerhetstänk och pålitlighet från Formel 1-bilarna.

Bilen på bilden ovan är klassiska Renault Alpine A110 Berlinette 1600 SX från 1960-talet och bilden nedan visar en Renault Alpine A310 V6 från slutet av 1970-talet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!