Renault bygger Mazda MX-5 utmanare!

Det är inte helt officiellt ännu. Men enligt brittiska Auto Express har Renault bekräftat för dem att de äntligen kommer använda sitt Formel 1-arv. Det blir roadster i klass med MX-5, fast med F1-gener.

Renaults vd Carlos Chosn har sagt att så länge de fortsätter vinna kommer de fortsätta med F1, inget snack om den saken eftersom den PR som F1-framgångar innebär är ovärdelig. Trots detta har inte Renault använt sina framgångar märkbart. Men nu blir det ändring på det, i alla fall om man får tro brittiska Auto Express.

– Vi kommer att införa en liten sportbil och använda oss av F1-stallet för att marknadsföra den, säger Alain Dassas, chef för Renaults prestandabilar. F1 har en hög säkerhetsnivå och pålitlighet. Vi vill ha en vanlig modell som står för samma kvalité som våra tävlingsbilar gör.

Den nya sportbilen, än så länge namnlös, kommer vara i klass med en av Teknikens Värld mycket hyllad bil, nämligen Mazda MX-5. Dassas säger dock att det kommer att dröja ett tag, 2010 väntas den stå färdig för försäljning. Den positiva nyheten i det beskedet är att Renault lär fortsätta köra F1 ett tag till, speciellt om de tänkt marknadsföra en modell med F1 2010.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!