090205-renault-clio-III-2

Renault Clio får sig en lyftning

Renault klämmer nu ur sig en uppdaterad Clio för att småbilen utseendemässigt ska hänga med övriga modellprogrammet. En annan nyhet är integrerat navigationssystem till en liten peng.

Renault Clio är inne på sin tredje generation. Den visades för världen för första gången under 2005 för att året efter lanseras runt om i världen, samma år som den utsågs till Årets Bil. Nu har modellen hunnit genom halva sin livslängd (ungefär) och det är dags för en facelift.

Renault Clio III Phase 2, som den kallas, får uppdaterat utseende som knyter an till storebror Mégane som nyligen kommit i ny upplaga. Formspråket är hämtat från senaste generationen Laguna som, när den kom, visade Renaults nya designlinje med stora bakåtdragna strålkastare (fanns förvisso på Clio även innan faceliften), mer eller mindre täckt grill samt större och maffigare luftinsläpp. Renaults tanke är helt enkelt att få sina modeller sportigare.

På utrustningslistan kan man nu kryssa för integrerad gps-navigation med 5,8 tum stor skärm. Systemet är utvecklat i samarbete med TomTom och kan uppdateras via Internet. Det preliminära priset ligger på cirka 5 000 kronor, klart konkurrenskraftigt.

Bilderna som Renault har delat med sig av på nya Clio föreställer GT-versionen, en modell som med största sannolikhet aldrig kommer till Sverige.

Faceliftade Clio visas upp på Genèvesalongen i nästa månad för att senare under våren dyka upp hos återförsäljarna. Inga prislappar är ännu satta, men dagens Clio kostar från 119 900 kronor och kan agera riktpinne.

Läs mer

Provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!