101115-clio diesel

Renault Clio nu med snål dieselmotor

Sveriges just nu mest populära småbil – Renault Clio – kommer nu att erbjuda ett nytt intressant motoralternativ, nämligen en liten diesel på 88 hästkrafter och 106 gram per kilometer.

Nu kommer ett spännande dieselalternativ till lilla Renault Clio. Med motoralternativet som benämns dCi 90 FAP får man en 1,5 liter stor dieselmotor på 88 hästkrafter som nöjer sig med 0,4 liter diesel per mil och släpper ut 106 gram koldioxid per kilometer. Därmed är den miljöbilsklassad och slipper bilskatt under fem år. Dessutom når den upp till de hårda Euro 5-kraven och har partikelfilter.

Clio dCi 90 FAP erbjuds endast i jubileumsutförande (modellen firar 20 år) med fem dörrar och i kombiversion (utsläpp och förbrukning är desamma oavsett kaross). I standardutrustningen ingår bland annat aluminiumfälgar på 15 tum, automatisk klimatanläggning, färddator, antisladdsystem och sex krockkuddar.

Med Renaults miljöbilspremie kostar Clio cDi 90 FAP från 142 900 kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!