Renault Clio Sports Tourer – kombin avslöjad

Här är den första bilden av Renault Clio som kombi, helt omaskerad och utan plastsjok. Trolig världspremiär blir på bilsalongen i Paris i september.

Allt som oftast är det vår bilspion som hittar framtidens bilar runt om i världen, men den här gången är det Renault själva som står bakom avslöjandet. I videon som du kan se strax här nedanför visar Renault hur bilen gått från prototyp till färdig produkt och insprängt finner vi inget mindre än nästa Clio kombi, eller Clio Sport Tourer.

 Som synes kommer Clio Sport Tourer behålla det dolda handtaget på C-stolpen och bakluckan blir delbar och därmed fällbar.

 Motorprogrammet lär imitera det i vanliga Clio, vilket innebär bensinmotorerna TCe 90 på 0,9 liter och 90 hästkrafter, TCe 120 på 1,2 liter och 120 hästkrafter och dieseln dCi 90 på 90 hästkrafter och 220 newtonmeter. Den sexväxlade dubbelkopplingslådan EDC (Efficient Dual Clutch) kommer till toppversionen TCe 120 från start men blir tillval till dCi 90 under nästa år.

 Att bilen är till synes färdigutvecklad antyder att den troligtvis kommer att visas upp samtidigt som Clio IV på bilsalongen i Paris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!